Veelgemaakte misvattingen over pvc vloeren

2024-04-02
Laminaat-plaza

Bij het kiezen van een nieuwe vloer voor je woning of project, kom je al snel uit bij de populaire pvc vloeren. Deze vloersoort heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Toch bestaan er nog steeds een aantal misvattingen over pvc vloeren die je keuze kunnen beïnvloeden. In dit artikel ontkrachten we enkele van deze misverstanden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken bij het kopen van een pvc vloer.

Misvatting 1: pvc vloeren zijn niet duurzaam

Een veelgehoorde misvatting is dat pvc vloeren niet duurzaam zouden zijn. Dit is echter niet waar. Pvc vloeren staan juist bekend om hun lange levensduur en stevigheid. Ze zijn bestand tegen slijtage en kunnen heel wat voetverkeer aan zonder tekenen van schade te vertonen. Bovendien zijn pvc vloeren waterbestendig, wat ze ideaal maakt voor ruimtes zoals keukens en badkamers. Als je op zoek bent naar een vloer die jarenlang meegaat, dan is een pvc vloer een uitstekende keuze.

Misvatting 2: pvc vloeren zijn moeilijk te leggen

Een andere misvatting is dat het leggen van pvc vloeren een complexe klus is die je het beste kunt overlaten aan professionals. Hoewel het altijd aan te raden is om een expert in te schakelen als je zelf niet handig bent, zijn pvc vloeren in werkelijkheid relatief eenvoudig te installeren. Veel pvc vloeren komen met een kliksysteem dat vergelijkbaar is met dat van laminaat, waardoor je ze gemakkelijk zelf kunt leggen. Bovendien zijn er ook zelfklevende pvc vloeren die het installatieproces nog eenvoudiger maken.

Misvatting 3: pvc vloeren zien er goedkoop uit

Misschien denk je dat pvc vloeren er goedkoop en kunstmatig uitzien. Dit was misschien waar voor de eerste generaties pvc vloeren, maar de technologie is sterk verbeterd. Tegenwoordig zijn pvc vloeren verkrijgbaar in een breed scala aan designs, inclusief realistische hout- en steenpatronen die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. De hoge resolutie prints en de textuur die in de vloeren wordt aangebracht, zorgen voor een luxe uitstraling die in elke ruimte past.

Misvatting 4: pvc vloeren zijn slecht voor het milieu

Er is een opvatting dat pvc vloeren niet milieuvriendelijk zijn. Het is waar dat pvc een type plastic is, maar moderne pvc vloeren worden steeds vaker geproduceerd met aandacht voor het milieu. Veel fabrikanten gebruiken gerecyclede materialen en zorgen ervoor dat de vloeren aan het einde van hun levensduur ook weer recyclebaar zijn. Daarnaast hebben pvc vloeren een isolerende werking, wat kan bijdragen aan energiebesparing in je woning.

Misvatting 5: pvc vloeren zijn niet geschikt voor vloerverwarming

In de wereld van bouwmaterialen, zoals die van bouwmaterialen-amsterdam.nl, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de producten die je kiest. Door bovenstaande misvattingen uit de weg te ruimen, kun je met een gerust hart kiezen voor een pvc vloer die niet alleen mooi en praktisch is, maar ook een duurzame keuze voor de toekomst.